50 urheilijaa Liettuan kansainvälisessä turnauksessa 29.5.-2.6.2024

Liettuan kansainvälinen sokkopingisturnaus avaa kesän turnausruuhkan. Turnaus pelataan Vilnassa 29.5.-2.6.2024. Siihen osallistuu Suomesta 7 urheilijaa. Yhteensä turnauksessa on 50 urheilijaa, 32 miestä ja 18 naista. Turnaus on kooltaan keskikokoinen ja osallistujalistalla on Euroopan kärkinimiä. Tämä ja heinäkuussa pelattava Latvian turnaus ovat hyviä mahdollisuuksia valmistautua elokuun EM-turnaukseen, joka järjestetään Bulgariassa. Molemmissa ansaitut ranking-pisteet ovat merkitsevässä roolissa, kun EM-turnauksen lohkoja laaditaan. Miehille on luvassa 400 pistettä eli korkein määrä, jonka avoimesta turnauksesta voi saada. Myös naisilla on tarjolla sama 400 pisteen potti. Ranking-pisteiden määrä tulee suoraan maailmanlistan 20 parhaan pelaajan lukumäärästä turnauksessa. Jo tällä määrällä voidaan turnauksen katsoa olevan kovatasoinen.

 

Suomesta Vilnaan lähtevät Hanna Vilmi, Ari Lahtinen, Jouni Viitamäki, Juha Oikarainen, Olli Kytöviita, Jyri Grönlund ja Väinö Rihti. Joukkuetta valmentavat Akseli Makkonen ja Elli Savolainen. Suomalaisista Vilmi on ennakkosuosikki turnauksen voittajaksi. Naisten sarjassa ei ole mukana sellaisia urheilijoita, jotka olisivat saaneet Vilmiltä muutamaa erää enempää viimeisten parin vuoden aikana. Silti, mitään ei kannata pelata turhan varmasti sillä kehitys naisten kärjessä on ollut vakaata ja kärki Vilmin takana on tiivistynyt. Miesten puolella viime turnauksissa korkeimmat sijat ovat olleet Lahtisen (BSC Prague 5.) ja Kytöviidan (Pajulahti Games 2.) tuomisia. 

 

Miehissä ennakkosuosikki on Latvian Deniss Ovsjannikovs, joka on myös maailmanlistan ykkönen. Toki myös maailmanlistan 2., Puolan Krystian Kisiel hakee turnausvoittoa ja ykkössijaa takaisin itselleen. Kaksikon takana ja varmasti myös kärkipaikkoilla ovat Puolan Adrian Sloninka ja Ranskan Pierre Bertrand. Naisissa Vilmin takana kärkkyvät Ranskan Elvina Vidot sekä Puolan Dominika Czuj ja Monika Szwalek. 

Turnauksen lohkot, otteluohjelma ja tulospalvelu on GameResultsOnline. Turnauksesta on luvassa striimaus Lithuanian Blind Sports Federationin toimesta YouTubessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *