Amber of Liepāja – Suomalaiset mukaan Top-16 peleihin

Latvian kansainvälinen sokkopingisturnaus on käynnissä. Ennen turnausta kuultiin suru-uutinen Tsekeistä. Tsekkien nuori lupaus, Benjamin Levicek menehtyi yllättäen vain 22-vuotiaana. Tämä tarkoitti, että hänen nuoret ystävänsä Simon Rejtar ja Vaclav Kryctalech jättävät turnauksen väliin. 

Turnaus kärsi myös muista viime hetken poisjäänneistä, mukana Suomen Olli Kytöviita. Miesten lukumäärä on tippui 39 ja naisten 16. Tämä on sekoittanut myös lohkoja molemmissa sarjoissa.

Suomalaisista Juha Oikaraisen lohko pysyi lähes ennallaan. Oikaraisen pelit lähtivät takuten käyntiin. Tiukka 2-1 voitto kohtaamisesta vaarallisen ranskalaisen kanssa olisi voinut pahimmassa tapauksessa viedä jatkopaikan. Lohkon kärkinimi, Latvian Deniss Ovsjaņņikovs kuitenkin pelasti voittamalla Ranskan Franck Bouilloux’n 2-0. 

Jouni Viitamäen lohkossa kärkinimi pysyi samana. Slovakian Pavol Kuboskon kanssa kohtaaminen on heti perjantain aamusta, mutta tällä on vaikutusta vain jatkolohkoon, molemmat ovat varmasti jatkossa. Viitamäellä ei yllätyksiä tullut. Päivä alkoi kohtaamisella Moldovan tulokkaan Eugeniu Nicolencon kanssa, siitä 2-0 voitto. 

Miehissä on muutamia yllätyksiä. Ranskan Pierre Bertrand joutuu jännittämään sekä omaa viimeistä peliään Puolan Przemysław Knaźin kanssa että Szymon Budzyńskin (POL) viimeisen pelin tuloksia. Pahimmillaan kolmikko on tasoissa ja pelannut täysin ristiin. Sen sijaan maanmies ja kv-debyytissään pelaava Théo Lecoiffier on tarjoillut todellisen yllätyksen. Taakse ovat jääneet kokeneemmat Belgian Jelle Stuer (2-1) ja Latvian Mārtiņš Allis (2-0) ja tuloksena top-16 pelit. Naisten puolella lohkojakoa ei muutettu. Sen sijaan Italian Sara Fappanin poisjäänti sekoittaa pakkaa. Naisten sarja on kirjoitushetkellä pahasti kesken. Tällä hetkellä A-lohkossa ennakon mukaisesti kärkeä pitävät. Puolan Czuj, Belgian De Raeymaeker ja Viron Innos. B-lohkossa Viron Delisa Filippov virittelee mahdollista yllätystä. Puolet peleistä on kuitenkin pelaamatta ja vastassa on kovia nimiä. Lohkon kärjessä ovat Puola ja Italia.

Ottelut ja tulokset https://gameresultsonline.com/amber-of-liepaja/amber-of-liepaja-2024 

Striimi https://www.youtube.com/@LNSSSports/streams

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *