VARUSTEET

Tiivistelmä

Tällä sivulla esitellään tavallisimmat sokkopingiksessä käytetyt varusteet.

Sokkopingismaila- ja pallo

Sokkopingismaila ja -pallo
Sokkopingiksessä käytetään puista mailaa, joka on muodoltaan ikään kuin miniversio leipälapiosta. Pallo on kovamuovista valmistettu, väriltään keltainen ja sen sisällä on hauleja, jotta pallon liikkeen voi kuulla selvästi.

Sokkopingishanska

Topattu kaukalopallohanska
Sokkopingiksessä yleisimmin käytetty käsine on jääpallohanska. Pelissä pallo kulkee erittäin lujaa, jopa 80 kilometriä tunnissa, joten kunnollinen pehmustus on välttämätön kivun ja tapaturmien estämiseksi. Jääpallohanskan pehmusteet eivät yksinään riitä iskunvaimennukseksi, ja pelaajat käyttävätkin hanskan sisällä lisäpehmustetta, jonka voi leikata sopivaksi insertiksi esim. 8-10 millimetrin paksuisesta jumppamatosta. Pehmustetta voi myös ostaa metritavarana esim. Etolasta. Jääpallohanskan rannepehmuste on hyvä poistaa, koska se estää ranteen vapaata liikettä. Ranteen suojaukseen käytetään hikinauhoja, joista lisää alla.

Sokkopingislasit

Mustennetut laskettelulasit
Sokkopingiksessä käytetään täysin läpinäkymättömiä silmäsuojuksia, tyypillisesti maalipallolaseja tai läpinäkymättömäksi mustalla kontaktimuovilla tehtyjä ja reunoistaan mustalla silikonilla tiivistettyjä laskettelulaseja.

Hikinauhat

Hikinauhoja
Ranne (ja tarvittaessa kyynärvarsi) suojataan yhdellä tai useammalla hikinauhalla paitsi pallon osumilta, myös pelipöydän päätylevyn reunaan osumiselta. Erivärisillä hikinauhoilla tai oikeaan kohtaan päättyvän hikinauhan avulla voidaan myös osoittaa tuomarille, mihin kohtaan pelikäsi loppuu, sillä mikään muu vartalon osa pelikättä lukuun ottamatta ei saa osua palloon pelin aikana.