Amber of Liepāja – Suomalaisille vuoden parhaat tulokset!

Latvian kansainvälinen sokkopingisturnaus, Amber of Liepāja on saatu päätökseen. Suomalaisittain lopputulos on hyvä, mutta tavoitteesta jäätiin vielä himpun verran. Suomalaisista Jouni Viitamäki kohosi sijalle 4. ja Juha Oikarainen sijalle 11. Turnauksen voittivat puolalaiset Adrian Sloninka ja Weronika Szynal.

Viitamäelle turnauksen alkulohko ja etenkin ensimmäinen päivä oli yhtä tykitystä. Vasta taistelu alkulohkon voitosta Slovakian Pavol Kuboskon kanssa toi ensimmäisen erätappion ja kovaa peliä, jonka Viitamäki kuitenkin vei 2-1. Jatkolohkossa sävelet olivat taas selvät, kunnes Puolan Adrian Sloninka käänsi suunnan. Ottelu Sloninkan kanssa päättyi puolalaisen voittoon, mutta merkitys oli vähäinen sillä molemmat etenivät joka tapauksessa pudotuspeleihin. Tuon ottelun voi nähdä selostettuna Showdown Finland -kanavalla. Puolivälieräottelussa vastaan tuli Belgian Christoff Eilers. Tästä tuli todellinen kamppailu, joka vietiin viidenteen erään saakka. Kaksi ensimmäistä meni Viitamäelle, mutta sitten pienet epäonnistumiset käänsivät kaksi seuraavaa vastustajalle. Viitamäki kuitenkin lopulta 3-2 voittoon ja välieriin, jossa vastassa jälleen Puolan Sloninka. Tällä kertaa ottelu oli tiukempaa kuin aiemmin lohkovaiheessa, Sloninka kuitenkin parempi erin 3-1 (8-12, 11-9, 12-9, 11-3). Pronssipelissä vastaan tuli turnauksen pronssimitalisti viime vuodelta, Latvian Deniss Ovsjaņņikovs. Ovsjaņņikovs on osoittautunut todella kovaksi vastustajaksi ja tälläkin kertaa jätti suomalaisen kylmäksi suoralla 3-0 voitolla (5-12, 3-11, 11-14). Viitamäen sijoitus 4., joka on suomalaisen kuluneen vuoden paras.

”Sain välillä kiinni sen (Ovsjaņņikovs) rytmistä. Ja sain paikattua paljon holtsuja. Ensi kerralla ehkä vähän helpompi taas kerran.” J. Viitamäki

Oikaraisella oli Viitamäkeen nähden vaikeampi alkulohko. Ensimmäisen koetuksen aiheutti Ranskan Franck Bouilloux, joka pisti suomalaisen tiukille. Miesten edellinen kohtaaminen Prahassa maaliskuussa päättyi ranskalaisen voittoon. Tällä kertaa Oikarainen sai taisteltua voiton itselleen, erin 2-1. Oikarainen selviytyi ylempiin jatkopeleihin alkulohkon voittajan, Deniss Ovsjaņņikovsin myötävaikutuksella. Kaksikon kohtaaminen oli selkeää latvialaisen tykitystä. Sen voi katsella selostettuna täältä. Jatkolohkoissa pelit kovenivat selkeästi ja Oikaraisen kaikki voitot olivat taisteluvoittoja. 2-1 erillä kaatuivat Puolan ja Belgian vastustajat. Lohkon voittanut Viron Alisher Hožanijazov otti Oikaraisesta puhtaan 2-0 voiton. Hožanijazov kuitenkin kärsi 2-1 tappion Belgian Nathan Van Driesschelle. Oikaraisen kannalta tämä oli huono lopputulos, sillä erävertailun jälkeen hän jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Sijoista 9.-12. pelattiin lohkomuotoinen sijoitus. Siellä Oikaraiselle yksi voitto ja kaksi tiukkaa tappiota. Lopputuloksena sija 11., joka on myös Oikaraiselle kulunen vuoden paras.

Amber of Liepājan miesten sarjan voittoon ja avointen turnausten voittoputkea jatkoi Puolan Adrian Sloninka. Toiseksi tuli Viron Alisher Hožanijazov, pronssille Latvian Deniss Ovsjaņņikovs. Hožanijazov pelasi erinomaisen turnauksen. Edellinen palkintosija on parin vuoden takainen hopea Liepajasta. Miehissä yllättäjäksi nousi Ranskan Théo Lecoiffier sijoituksella 12, Ranskalaiselle tämä oli kv-debyytti.

Naisten sarjan voittoon nousi Puolan Weronika Szynal, jolle tämä on uran korkein kansainvälinen sijoitus. Edellinen palkintosija on pronssia viime marraskuun Zürichin turnauksesta. Szynal on tämän vuoden puolella jo kutitellut kärkeä useammalla top-8 sijoituksella. Hopealle jäi Italian Sonia Tranchina, pronssille Puolan Dominika Czuj. Naisten sarjassa myös neljänneksi jäänyt Puolan Katarzyna Pietruszyńska ansaitsee maininnan. Tämä on hänelle vasta neljäs kansainvälinen turnaus, joten kärkisijaa voi pitää erinomaisena. Puolalainen on ollut kärjen tuntumassa myös viime vuoden Puolan turnauksessa sekä vuoden alussa Pajulahdessa.

 

Kaikki Latvian otteluselostukset (Huom! Finaalit selostettu englanniksi): https://www.youtube.com/playlist?list=PL2uYIGrc3Ci7c1WvDbaCZ1sQJ1rwRYfvx

Ottelut ja tulokset https://gameresultsonline.com/amber-of-liepaja/amber-of-liepaja-2024

Latvian turnaustallenteet https://www.youtube.com/@LNSSSports/streams

Turnauksen fiiliksiä FB-päivityksen kuvissa: https://www.facebook.com/share/p/4fiwi5SMZmi75puY/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *